Real Noorderwijk – ZVK Proost Lier 1-2
De wedstrijd begon en de bezoekers dreigde meteen. Morad stopte het schot. Daarna was het de beurt aan real dat een schot van Ajouaou ook gepakt zag. In een geladen wedstrijd probeerde real de bakens naar zich toe te trekken maar stuitten telkens op een zeer sublieme doelman. Met mooie aanvallen van Real en schoten van Appi, Ajouaou ,Isham bleef de thuisploeg het meest gevaarlijk. Ook Lier kreeg mogelijkheden maar een secure thuisdoelman was telkens op de goede plaats. Toen halverwege een Real schot werd gepareerd door een bezoeker met de arm had iedereen het gezien behalve de scheidsrechters die nochtans in de baan van het schot stonden. Met de vele lichtgefloten fouten en gele kaarten waarbij het scheidsrechtersduo gretig was om te geven aan de thuisploeg kwam Real op acht minuten op vijf fouten te staan en dreigde er tien meters te volgen. Real kwam dan toch op voorsprong toen Ajouaou een dubbelpas met Rakke afrondde. 1-0. Real kreeg mogelijkheden om de score te verdubbelen maar liep tien seconden op een counter van de bezoekers waarbij een Realspeler de bal in doel devieerde. 1-1 was de ruststand.
Tweede helft speelde de doelman van de bezoekers zijn match van het jaar. Hij stopte alles. Noorderwijk vond geen geluk in de afwerking en speelde net ietsje te traag om de verdediging te verontrusten van Lier. Onze Waalse scheids zag een weeral lichte overtreding van Real op een zeven meter van het doel . Lier profiteerde en nam deze vrije trap rechtstreeks op doel. Weeral pech voor de thuisploeg want de bal week op een thuisverdediger af en verdween zo in doel. 1-2. Noorderwijk probeerde de laatste drie minuten nog de bakens te verzetten met een vijfde speler in te brengen maar vond geen gaatje. Zo werd de match ten einde gefloten door de scheids en een eerste nederlaag voor Real was een feit.
Noorderwijk staat nu voor een zeer moeilijke verplaatsing naar Gooik waar men ex coach Schapmans terug ziet. Hopelijk zijn Schapmans zijn mannen nog beetje vermoeid van de Europese matchen.

Speelden voor Real Noorderwijk: Talhaoui Morad, Van Bael Davy, Marouane Abderrahim, Scheerens Yannick, Kherouach Abdullah, Salah Hicham, Ajouaou Ahmed, Bouyakoubi Karim, El Makrini Yassine, Zerouali Mouhcine en Lorenz De Bie.

verslag: Gino Vervoort/Real Noorderwijk/Nnieuws.be